header

S.V.

Mijn verhaal bij Urban Coaching

Na mijn studie, waarin het lessenpakket wekelijks acht uren sport bevatte, werd ik plots zelf de verantwoordelijke organisator van mijn wekelijkse dosis sport.
Al snel werd deze dosis dan ook herleid naar het nulpunt. Helaas.

Maar het begon toch weer te kriebelen. We willen er immers allemaal goed uitzien en ons goed voelen,nietwaar? Hoog tijd om er weer werk van te maken dus! 

Ik probeerde een aantal sporten uit waarvoor ik wekelijks op vaste momenten moest trainen. Maar met werkuren die sterk veranderlijk zijn, kwamen er steeds weer weken waarin er niet gesport kon worden omdat ik net niet op die bepaalde trainingsuren aanwezig kon zijn.

De oplossing? Fitness! Steeds populairder, overal te vinden en jawel, ruime openingsuren waardoor ik zelf kon kiezen wanneer ik zou trainen. Ik keek een beetje rond, liet de echt goedkope formules wantrouwig links liggen en koos voor wat ik dacht dat “net een stapje beter” was. Ik betaalde ongeveer € 50 per maand voor dat abonnement.

Maar na een aantal maanden was er niet veel meer aan. Ik kreeg een opstartles waarin elk toestel werd ingesteld en uitgelegd. Maar deze instellingen werden niet automatisch opgevolgd. Dus ga jezelf wat verhogen en uitproberen, maar daar ben je eigenlijk helemaal niet toe instaat. Je weet niet wat je precies aan het doen bent, en dat resulteert in aanmodderen… Tot ik op den duur gedemotiveerd raakte en opgaf.

Tot ik in december 2018 Urban Coaching ontdekte. Ik vroeg een intakegesprek aan en werd meteen geconfronteerd met twee dingen: een hoger kostenplaatje (€ 75 per maand) en een persoonlijke aanpak. Ik kreeg niet alleen een rondje uitleg over al de toestellen maar ook een goed en eerlijk gesprek waarin er naar mijn wensen en noden geluisterd werd.

Vervolgens werden de instellingen van de verschillende toestellen opgeslagen op een chipkaart zodat ik ze alleen nog maar in het toestel moest steken en verder niks hoefde in te stellen of onthouden.

Tot slot kreeg ik een soort ‘stempelkaart’, die ik na elke training kan laten aftekenen en waarop om de vijf trainingen standaard een afspraak gepland staat. Dit wil zeggen dat je bij elke vijfde keer dat je de training afwerkt, opnieuw begeleid wordt! De gewichten worden, als dat nodig is, aangepast en er wordt nauwkeurig gekeken of je nog steeds de oefening uitvoert zoals de bedoeling is. Zo werk je dus steeds op het juiste niveau, word je waar nodig bijgestuurd en zijn je vorderingen duidelijk waarneembaar: als je weer een kilo kan toevoegen aan een toestel, weet je dat je goed bezig bent. En dat werkt – althans voor mij – erg motiverend.

Begin januari vroeg Andy me: “En, Stijn, wat denk je ervan, zo na een maand?” Mijn antwoord op die vraag: “Ik voel wel veranderingen, maar ik zie ze niet!” Toen stelde Andy mij een voedingsplan voor. Ik ging de uitdaging aan en vanaf toen is er ONTZETTEND veel veranderd. Op twaalf weken tijd ben ik 10 kg afgevallen en heb ik een heel ander, gespierder lichaam gekregen. Dit ging natuurlijk niet vanzelf, maar wat is de truc? Het gewoon doen!

Daarbij is de begeleiding bij Urban Coaching onmisbaar. Met een goeie uitleg kom je natuurlijk zelf een heel eind. Het internet staat vol met trainings- en voedingstips/-filmpjes/-blogs… Maar wat doe je op die cruciale momenten waarop je een ongemak voelt, als je zelf iets niet krijgt opgelost, of als Google het laat afweten?

Bij Urban Coaching kan ik dan gewoon via WhatsApp aan Andy laten weten waar ik mee zit: “Mijn linkervoet verkrampt”, of “Ik word draaierig na deze oefening”, of ga zo maar door. Deze vlotte en losse manier van coachen én de snelle hulp die dan geboden wordt, is eigenlijk onbetaalbaar. Omdat het niet zelden die kleine ongemakken zijn die leiden tot stoppen.

Urban Coaching geeft mij steeds het gevoel dat ik én zij precies weten waar ik mee bezig ben, wat de werkpunten zijn en wat het uiteindelijke doel is. Je zit nooit lang met een vraag. Je blijft niet lang in het ongewisse of zitten met het gevoel dat je “zomaar wat doet”. Die opvolging is mij veel meer waard dan € 25 extra per maand: het is het verschil tussen winnen en verliezen, tussen slagen of opgeven.

Het is nu zelfs zo dat mijn omgeving de veranderingen opmerkt en “mijn geheim” wil kennen…!

Bij Urban Coaching kun je gewoon vertrouwen op hun kennis. Volg het plan dat zij voor je opstellen en met je doorspreken, en de resultaten zullen gegarandeerd volgen! De eerlijke en oprechte begeleiding maakt bovendien dat er niet alleen fysiek wat verandert, maar dat je je ook anders gaat verhouden ten opzichte van bijvoorbeeld sport en voeding.

Er wordt ingezet op de lange, niet de korte termijn. Zij gaan niet voor snelle en dus onhoudbare resultaten, maar voor een duurzame en houdbare verandering, fysiek en mentaal. Dit vergt natuurlijk voor een zekere toewijding en bereidheid. Maar geloof me, als iets werkt dan blijf je gemotiveerd! Dingen worden leuk omdat je steeds beter wordt en je kunt dus steeds nieuwe doelen vooropstellen én behalen.

Kortom, Urban Coaching is een plek waar je eerlijk, goed en persoonlijk geholpen wordt. Je vindt er fijne coaches, fijne klanten en een fijne sfeer. Het is een club waar iedereen op eigen niveau voor zijn of haar doelen kan en mag gaan!

DANK JE WEL, Urban Coaching!

   

 
 
 

FITNESS MET COACHING

Bij Urban Coaching word je begeleid door professionele coaches. Wij werken sa...

Lees meer

SMALL GROUP TRAINING

Samen trainen motiveert en zorgt ervoor dat je toch uit die luie stoel komt, ...

Lees meer
Meer nieuws

FITNESS MET COACHING

Bij Urban Coaching word je begeleid door professionele coaches. Wij werken sa...

Lees meer

SMALL GROUP TRAINING

Samen trainen motiveert en zorgt ervoor dat je toch uit die luie stoel komt, ...

Lees meer
Meer nieuws
  • Caroline en Sven

    "Urban Coaching werkt. Het concept, de aanpak, de opvolging, het klopt allemaal!"

    Caroline en Sven
  • S.V.

    "Urban Coaching is een plek waar je eerlijk, goed en persoonlijk geholpen wordt."

    S.V.